0 Daumen
650 Aufrufe

Aufgabe:

In the production of xy-chips the probability that a chip gets a wrong coding is 0.05. The probability that a chip has a defective surface has a defective surface is 0.08. The probability that a chip has both defects is 0.03.


Problem/Ansatz:

What is the probability that a randomly chosen chip has at least one of the defects ?

What is the probability that a randomly chosen chip has exactly one of the defects ?


Avatar von

1 Antwort

0 Daumen
 
Beste Antwort

Aloha :)

$$C=\text{wrong Coding}\quad\,\quad;\quad p(C)=0,05$$$$S=\text{defective Surface}\quad;\quad p(S)=0,08$$$$P(C\land S)=0,03$$

$$\text{1)}\quad P(C\lor S)=P(C)+P(S)-P(C\land S)=0,05+0,08-0,03=0,1$$$$\text{2)}\quad P(C\oplus S)=P(C\lor S)-P(C\land S)=0,1-0,03=0,07$$

Avatar von 153 k 🚀

Vielen Dank, ich habe durch mehrere Rechenwege verschiedene Lösungen erhalten. Jetzt weißt ich welche davon nicht richtig sind, dass hilft mir sehr viel weiter.

Ein anderes Problem?

Stell deine Frage

Willkommen bei der Mathelounge! Stell deine Frage einfach und kostenlos

x
Made by a lovely community