0 Daumen
751 Aufrufe

Six bricklayers and one carpenter were hired to do some work.

Each bricklayer earned 40 €, and the carpenter earned 6 € more, than the average wage of all seven.

How much did the carpenter earn?

Avatar von

2 Antworten

0 Daumen
 
Beste Antwort

x = 1/7·(6·40 + x) + 6 --> x = 47

Avatar von 495 k 🚀
0 Daumen

(6·40 + c)/7 + 6 = c

Avatar von 108 k 🚀

Ein anderes Problem?

Stell deine Frage

Willkommen bei der Mathelounge! Stell deine Frage einfach und kostenlos

x
Made by a lovely community