0 Daumen
600 Aufrufe

Aufgabe:

Consider a profit maximization problem of a firm without constraints. The firm produces a good using two input factors \( \left(x_{1}\right. \) and \( \left.x_{2}\right) . \) The production function \( f \) of the firm is given by
\( f\left(x_{1}, x_{2}\right):=x_{1}^{\alpha} x_{2}^{\alpha} \)
Let the output factor price be given by \( p>0 \), while factor prices are \( w_{1}=1 \), and \( w_{2}=1 \)
The firms seeks to maximize its profit. Under what conditions on \( p \) and \( \alpha \) can the uniqueness of the maximizer \( \left(x_{1}^{*}, x_{2}^{*}\right) \) be guaranteed?


Problem/Ansatz:

Ich weiß nicht genau wie ich da rechnen soll. ich habe die Profit Funktion aufgestellt und dann die Gradienten berechnet. Kann mir da jemand weiter helfen?

Avatar von

Ein anderes Problem?

Stell deine Frage

Ähnliche Fragen

1 Antwort
1 Antwort
2 Antworten
Gefragt 20 Sep 2018 von Lila10
1 Antwort

Willkommen bei der Mathelounge! Stell deine Frage einfach und kostenlos

x
Made by a lovely community