0 Daumen
707 Aufrufe

Task: Marc, Stefan and Till play basketball in a team. Marc has twice in yesterday's game

as many hits as Stefan and Stefan scored 8 more hits than Till. Overall they have

three 36 baskets for their team. Calculate the number of baskets for Marc, Stefan and Till.

...


Issue/approach:

...

Avatar von

1 Antwort

0 Daumen

Why is the task worded so strangely?
My interpretation and a suggested solution:

Task: Marc, Stefan and Till play basketball as a team. Marc scored twice as many points as Stefan in yesterday's game. Stefan scored 8 points more than Till. Overall, the three scored 36 points for their team. Calculate the points scored by Marc, Stefan and Till.

Variables:

Marc's points m
Stefan's points s
Till's points t

Equations():
m=2s (i)
s=t+8 (ii) -> t= s-8
36 = m + s +t (iii)
Insert (i),(ii) in (iii):
(iii) 36 = 2s + s + (s-8) = 4s-8  -> 4s=44 -> s=11
Insert s=11 in (i) -> m=2*11 =22 and in (ii) -> t= 11-8=3

Avatar von

Ein anderes Problem?

Stell deine Frage

Ähnliche Fragen

Willkommen bei der Mathelounge! Stell deine Frage einfach und kostenlos

x
Made by a lovely community