0 Daumen
823 Aufrufe

In the figure, E, F, G and H are the midpoints of the sides of square ABCD.

The area of ABCD is m2 and the area of DHIE is n2

Which one of the following answers gives the value of (m+n)3 in terms of m3?

a) 9/8 m3   b) 3m3  c) 27/8m3   d) 27m3  e) 125/64 m3

1517140714279416330442.jpg

Avatar von

1 Antwort

0 Daumen
 
Beste Antwort

n2 = 1/4m=> n = 1/2m

(m+n)3 = (m + 1/2m)3 = (3/2m)3 = 27/8m3

Avatar von

Ein anderes Problem?

Stell deine Frage

Willkommen bei der Mathelounge! Stell deine Frage einfach und kostenlos

x
Made by a lovely community