0 Daumen
612 Aufrufe
Suppose you are tryping to decide for a price for a product. Through a survey you have find out that at a price of $2, you can sell 2100 mugs, but at a price of $12 you can sell only 100 mugs. Futhermore, your supplier can supply you 3500 mugs if you charge your customers $12, but only 500 if you charge $2. What price should you charge that supply equals demand and how many mugs would you sell?
Avatar von

1 Antwort

0 Daumen

I:$$  P(2100) =2 \wedge P(100)=12$$
II:$$ x(12)=3500 \wedge x(2)=500 $$

Zu jedem Punktepaar kann man eine Geradengleichung ermitteln.
Soweit mal zum Anfang des Lösungsweges.
Fortsetzung folgt nach Rückmeldung.

Avatar von
Du meinst, die beiden Gleichungen einfach gleichsetzen?

Sobald Du die Geradengleichungen gefunden hast, wäre das einen Versuch wert, deren Schnittpunkt zu finden.

Ein anderes Problem?

Stell deine Frage

Willkommen bei der Mathelounge! Stell deine Frage einfach und kostenlos

x
Made by a lovely community